Pazar, Ekim 01, 2006

Lacivert / FSM köprüsü altında Asya

Denize sıfır bir mekan, hatta birazda içinde ...

FSM köprüsünün tam üstünden bütün heybeti ile geçtiği, denize sıfır, önünden takaların geçtiği, martıların oynaştığı, boğazın o güzel manzaraları eşliğinde son derece güzel kokuların yayıldığı bir mekan nasıl anlatılır?

Keyifli bir brunch yapmak için bu seferki durağımız İstanbul'un popüler mekanlarından biri olan "Lacivert". Burası gündüz yemek için daha sonra ise gece klübü olarak hizmet veriyor. Kapısında "vale" lere arabanızı rahatça bırakıp içeri giriyorsunuz sonra "teşrifatçı" size yer gösteriyor. Pazarları çok dolu olduğu için rezervasyonla gitmekte fayda var. Genelde bütün masalar denize yakın olduğu için (tabi yazın) keyifli bir konumdan sonra sıra o geniş açık büfeyi tatmaya geliyor.

Büfe bayağı uzun ve çeşitli. Her çeşit yiyeceğe geniş yer verilmiş. Ancak en hoşuma giden ise ürünlerin isimlendirilmesi idi. Mesela peynirlerin üzerine, reçellerin üzerine ve en sevimlisi ise böreklerin üzerindeki isimlerdi. Ada böreği, avcı böreği vb. Bu geniş büfede doymamak veya aradığını bulamamak pek mümkün gözükmüyor. Bu görsel şölene rağmen lezzetler konusunda iddialı tatlara rastlamadım. Belkide böyle yerlerin kaderi olsa gerek çeşit çoğaldıkça ve mekan güzelleştikçe sanki lezzet ikinci plana gidiyor. Güzel bir atmosfer ve kaliteli bir servis ilk tercihiniz ise o zaman tatları tatmin edici bulacaksınızdır.

Öğlene doğru ızgara tarzı sıcaklarıda bulabileceğiniz mekanda, kişi başı brunch 40 ytl. Gazeteleriniz okuyup boğazın ışıltısı eşliğinde keyifli sohbetleride yapabileceğiniz "Lacivert" bir çok konuda övgüyü hak ediyor. Ama sakın büyük bir gruba brunch ısmarlamayın.

Lezzetle kalın,

Hiç yorum yok: