Pazar, Eylül 24, 2006

Wagamama / Kanyon Levent

Noodle ı özlemişim ...

Canımız noodle isteyince Dünyanın iyi noodle zincirlerinden birinin Kanyon şubesine gidelim dedik. Bu arada "noodle" ın bir çeşit uzakdoğu makarnası olduğunu söylemişmiydim :)

Kanyon alışveriş merkezini İstanbul'da duymayan pek kalmamıştır ama dışarıdan gelebilecekler için söylemek gerekirse, Levent'e geliniz ve cadde üzerinde devasa iş kuleleri ile birlikte Türkiye'nin ilk ve tek tepesi açık alışveriş merkezini görünüz. Burada bir çok ünlü markanın ilk şubelerinide görebilceksiniz.

İşte "Wagamama" hemen yaya girişinin solunda dış mekandan iç mekana kadar uzanıyor. Atmosferi yurtdışında bir lokantaya girdiğinizi hissettiriyor. Sizi teşrifatçı karşılayıp boşluk durumuna göre uygun gördüğünüz bir masaya alıyor. Masalar uzun sıralar şeklinde Türkiye'de alışık olmadığımız güzel bir düzen oluşturuyor ama kahverengi renkleri ve sert ahşapın rahatsızlığıyla bir fast food da olduğunuzu hemen hissettiriyor.

Sonra yine yurtdışından alışık olduğum tip "cosy" samimi yaklaşım eğitimi almış bir garson yaklaşıyor ve içtenlikle menulerden seçimimize yardımcı oluyor. Yönlendirmeler çok hoş.
"et mi tavuk mu?"
"acılı, acısız?"
"kalın noodle, ince noodle"
"baharatlı, az baharatlı" gibi uzayıp gidiyor :)
Biz pilav ve makarnadan oluşan bir tercih yapıyoruz. Makarnada sebzeli en kalın, pilav ise japon usulü, köri tavuklu.

Fazla bekletmeden getiriyorlar. Chop-stick denilen çin yemek çubuklarına alışık değilseniz isteyene çatal bıçakta veriyorlar ama ben keyfini çubuklarla aldığım için böyle devam ediyorum. Zencefil sevmeyenlere (benim gibi) noodle biraz zor ancak Newyork çin mahallesinden bu yana bu kalınlıkta lezzetli pişmiş bir noodle yememiştim özlemişim. Bu tip genelde singapurda tercih ediliyor ama buradada bulmak güzel oldu. Pilav çok sade ancak bol bol körili tavuk çok iyi pişmiş ve pilavın sadeliğini dengeliyor. Genel anlamda herkese hitap edecek tatlar değil ama uzak doğu tatlarından hoşlananlar için iyi bir alternatif "Wagamama". Fiyatlar ise böyle bir yemek ve içecek için kişi başı 15-20 ytl arasında olacaktır.

İleride zaman buldukça yöresel ve yurtdışı lokantalardan da bahsedeceğim. Daha sonraki planım ise yeni gideceğim yerleri sizlere resimleri ile ulaştırmak.

Lezzetle kalın,

Hiç yorum yok: