Pazar, Eylül 24, 2006

Num Num / Kanyon Levent

İşte Kanyonun popüler yemekçisi ...ben söylüyorum ama sanırım öyle de, her gittiğimde dolu görüyorum.

Bugün karamsar günümdeyim, her gittiğimiz yerdeki menüye bakıp çıkıyoruz. Neyse bir kaç yerden sonra camdan görünen sunumlara kanarak "Num Num" a oturuyoruz. Burası Kanyon alışveriş merkezinin üst katı.
PS. Kanyon detaylı bilgi için bir önceki yazımı okuyunuz.

Kapıda sizi nazik bir bayan teşrifatçı karşılıyor ve pek seçeneğiniz olmasa da (doluluktan)istediğiniz bir masaya oturtuyor. Sonra yine kibar bir garson kitap kalınlığında bir mönü getiriyor. Kalınlığa çokta aldanmayın çeşit çok ama sayfalar daha kalın (domuz etli olanların sevimli bir resimle belirtilmesi iyi düşünce). Yinede mönüdeki karga logosunu çok beğeniyor hatta biraz da onun makarnaya dolanmış haliyle dalga geçerken garsona yakalanıyoruz. Utana sıkıla "eehe çok sevimli olmuş" derken siparişlerimizi veriyoruz. "Didiklenmiş" etli pizza (aslında böyle yazmıyor tabi ama eti güzel parçalamışlar)ile "Ranchero" burger. "Ranchero" nun özelliği "meksika" burgeri olarak bilinmesi yani bolca meksika biberi "jalepeno" içeriyor.

İşte camdan hayran olduğumuz sunumlar bu kalabalıklığa rağmen kısa süre içinde geliyor. Burger sepet içinde yanında bolca patates kızartması ve sosları ile gelirken. Pizza ise dikdörtgen şekline ve tam italyan pizzası inceliğinde hatta biraz incelikten kenarları kurumuş. Garson hemen acılı zeytin yağı getiriyor ve pizzanın üstüne bir güzel gezdirtiyorum. Açıkçası ben biraz yağlı severim hatta zeytinyağı hayranıyım diyebilirim. Ne yapayım hem sağlıklı hemde güzel bir zeytinyağ ile karışmış yemeğin tadına doyum olmaz. Buna rağmen bu değişik pizzanın lezzeti fena değil yalnız soğanla ve sarımsaklada aranızın iyi olması şartı ile... "ranchero" ise beklediğimden iyi itiraf edeyim normalde sevmem hatta ben olsam "meksika" burgeri yemem (fajita ve nacholar varken - tabi burada yok). Ama sepette başarısız olan kızarmaktan kurumuş patates.

Aslında bu sunumlar güzelde esas ilgimizi çeken yan masadaki büyük cips. Sorduğumuzda bunun aslında cips şeklinde ekmek olduğunu öğrenince daha da şaşırdık. Bu kocaman parça cipsleri soslarla yiyebiliyorsunuz (orjinal fikir). Kalabalıklığı kadar yemeklerini başarılı bulmasakta belki seçimimizden kaynaklanmış olabilecek "Num Num" ın güzel ortamından ayrılırken içecekler dahil kişibaşı 20-25 ytl bırakıyorsunuz.

Lezzetle kalın,

Hiç yorum yok: