Varşova da lezzet peşinde
Menü ağırlıklı bunun üzerine kurulmuş, içi peynirli, etli, sebzeli veya karışık olduğu gibi üzerine sourcream, domuz parçaları veya yeşillikler alabiliyorsunuz. Hatta bunun kızarmışlarını yapmışlar (aşağıda resimi var tabi) Bitti mi zannettiniz ha ha sıkı durun bunun tatlısını bile yapmışlar üzerine de böğürtlen reçeli koyuyorlar. Üstelik potasyum, kalsiyum ve C vitamini açısından zengin ve kalp ritmini düzenler diyor. Hadi canım demeyin, valla menüde yazıyor. Bu kadar hamurdan mide fesatı geçireceğim ama doktorlar kalbimin ritmine bayılacak. Bizde bir laf vardır "buldular ... çıkardılar" diye Tabi benim için sakıncası yok kalbim iyi çalışacak nasıl olsa :)
Hepsi güzel ama işte buna bayıldım içi mantarlı, beşamel soslu bildiğimiz krep bu ama Varşova da yediğimden midir! yoksa restoranın en güzel kızı getirdiğinden midir! (Elifte çok beğendi o yüzden yazabilirim) bilinmez ama bu bizim kreplerden farklı geldi. İlk sunumun etkisi var, sıcak bir güveç içinde leziz bir beşamel ile sunmaları akıllıca olmuş. Krep hamuru hafif şekerli ama peynirle son derece uyumlu. Krep in kalınlığı, lezzeti ve kıvamı ise yediğim en iyilerinden. Tüm ürünlerin fiyatları 20 zl (polonya parası) yani 17-18 TL gibi diyebiliriz. Ülke Avrupa geneline kıyasla ucuz sayılabilir. Ancak bir çok yerde okuduğumun aksine Euro vb her yerde geçmiyor. O yüzden paranızı havaalanında yerel para birimine çevirin veya KK ile ödeyiniz..JPG)
Bu kadar şeyi ne zaman ve nasıl yedik bilmiyorum ama otele 45 dk yürümeseydik şimdi bu yazıyı yazamayacaktım ve sizde bunu yemek için "Old town" a gitmeniz gerektiğini bilmeyecektiniz. Aslında bir çok yerde şubeleri var ama en güzeli bu şubeymiş :)
Lezzetle kalın
2 yorum:
Tam bir hamur işleri şenliği olmuş...
Peynirli olan güzel görünüyor gerçekten.
Şöyle bir bahane üretebilirsiniz; yahu krepin yeri ayrı, böğürtlen reçellinin yeri ayrı elmalı kekin apayrı diyip, rahatlanabilir.
Herşey keyifli görünüyor, afiyet olsun.
Hani derler, yediğin içtiğin senin olsun bana gördüklerini anlat diye: siz tersini yapın, gördükleriniz sizde kalsın yediklerinizi anlatmaya devam edin...
Keyifli yemekler! :)
Sevgiler, Özlem Y. Uçak / Yazar-Editör
bence pierogi yi birde salçalı ve sumaklı yoğurtla denemelerini tavsiye etmeliydiniz :) mantarlı krep in tadını çok merak ettim. afiyet olsun:)
Yorum Gönder